Laboratóriumi körülmények között ellenőrzik a fő alapanyagok természetes aromájának minőségét. Kutatnak, kísérleteznek és új illatkeverékeket állítanak elő, az illatok szigorú ellenőrzésével.
A kiemelt figyelemmel válogatott, kizárólag kiváló minőségű alapanyagokat rendkívüli tisztasági körülmények között porrá őrlik.
A finom porrá őrölt összetevőket a hosszú évszázadok során kitapasztalt megfelelő arányok figyelembevételével összekeverik.
Az összekevert port finom szövésű szitán nagy figyelemmel átrostálják, hogy ne maradjon benne oda nem illő rost vagy nagyobb szemcse.
Az átrostált, rendkívül finom porkeveréket megfelelő természetes anyag hozzáadásával masszává gyúrják.
Az összegyúrt masszából préseléssel hosszú, spagettire emlékeztető, vékony, henger formájú szálakat préselnek ki.
A nyújtott rudakat megfelelő fahordozóra helyezik és elegyengetik.
Erre a célra szolgáló körkéssel az elegyengetett rudakat nagy odafigyeléssel méretre vágják, és fából készült formákra helyezik.
A félkész füstölőket egy nagyobb helyiségbe szállítják, amelyben a páratartalmat és a hőmérsékletet egy bonyolult fa-zsaluzatú ablakrendszerrel biztosítják, hogy csak a szükséges fény és levegő érje a füstölőket.
A megszáradt rudacskákat a tálcákon időnként megigazgatják, ellenőrizve az egyenletes száradást.
Miután néhány nap elteltével, teljesen megszáradtak, a rudakat megfelelő számban kötegekbe fogják és papírszalaggal átkötik.
A kötegeket ezután papírtekercsbe vagy dobozba csomagolják.